Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un pas spre alegerea președintelui AȘM

© Sputnik / Miroslav RotariAcademia de Ştiinţe a Moldovei Академия Наук Молдовы
Academia de Ştiinţe a Moldovei Академия Наук Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Funcția de președinte al AȘM a rămas vacantă în luna noiembrie 2018 după ce Gheorghe Duca și-a anunțat demisia.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. La 12 martie, urmează a fi convocată Adunarea Generală a Secției științe sociale, economice, umanistice și arte a Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), pentru desemnarea candidaților la funcția de președinte al AȘM.

Президент Академии наук Молдовы Георгий Дука - Sputnik Moldova
Președintele Academiei de Științe din Moldova, Gheorghe Duca, și-a dat demisia

La începutul lui martie, în cadrul Adunării Generale a Secției științe ale vieții și Adunării Generale a Secției științe exacte și inginerești a AȘM la funcția de președinte al AȘM a fost înaintat academicianul Ion Tighineanu.

Tighineanu a dat asigurări că va depune toate eforturile, va utiliza toată experiența acumulată în decursul vieții pentru ca împreună și cu susținerea membrilor AȘM și noilor membri ai secțiilor să readucă Academia de Științe pe făgașul unei instituții de elită din țară.

Funcția de președinte al AȘM a rămas vacantă în luna noiembrie după ce Gheorghe Duca și-a anunțat demisia. Duca a precizat atunci că decizia pe care a luat-o ”coincide cu procesul penal referitor la salariile familiei sale”.

Fluxul de știri
0