Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Specialiștii au stabilit cu ce s-au otrăvit cei 12 elevi de la școala din Tohatin

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaKidney transplant surgery. File photo
Kidney transplant surgery. File photo - Sputnik Moldova
Abonare
La începutul săptămânii trecute, 12 elevi de la gimnaziul nr.74 din comuna Tohatin au fost aduși la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii cu simptome de intoxicație alimentară.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Elevii de la școala din Tohatin, municipiul Chișinău, au fost infectați cu norovirusuri. Anunțul a fost făcut de specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) după investigarea probelor biologice de la copiii care au fost afectaţi.

Injection - Sputnik Moldova
Societate
Detalii în cazul intoxicației de la Tohatin: Doi elevi sunt la reanimare în stare gravă

La începutul săptămânii trecute, 12 elevi de la gimnaziul nr.74 din comuna Tohatin au fost aduși la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii cu simptome de intoxicație alimentară. Zece dintre cei 12 copii au fost internați la spital, iar doi dintre cei 10 elevi au ajuns în secția reanimare, în stare gravă. Specialiștii de la ANSP anunţă că, la investigarea probelor biologice de la copiii care au fost afectaţi, s-a identificat infecția cu norovirusuri, care şi a fost cauza îmbolnăvirilor şi nu depistarea în apă a colifagilor, după cum s-a vehiculat.

ANSP menţionează că au fost prelevate probe din apa de la blocul alimentar al instituţiei, fiind într-adevăr confirmată prezenţa colifagilor în apă.

”Acest fapt este un indicator sanitar ce denotă o eventuală prezenţă a unor virusuri în apă, dar nu cauza în sine a izbucnirii”, spun specialiștii.

Intoxicație în masă la o școală din Tohatin. 12 elevi – internați la spital>>>

Norovirusurile sunt un grup de virusuri foarte contagioși care cauzează vome și diaree. Norovirusurile se transmit fie direct, de la persoană la persoană, pe calea fecalo-orală, sau posibil aerogenă, fie indirect, prin alimente contaminate, apă și suprafețe de mediu, ca rezultat al nerespectării măsurilor de igienă.

Fluxul de știri
0