Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul intoxicației de la Tohatin: Doi elevi sunt la reanimare în stare gravă

CC0 / / Injection
Injection - Sputnik Moldova
Abonare
Doi dintre elevii intoxicați la școala din Tohatin sunt internați în secția reanimare, starea lor de sănătate fiind gravă, dar stabilă.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a precizat pentru agenția Sputnik că 10 din cei 12 elevi de la școala din Tohatin, diagnosticați cu intoxicație alimentară, au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

”Doi dintre elevi sunt internați în secția reanimare, starea lor de sănătate fiind gravă, dar stabilă”, a declarat Stratulat.

Elevii au vârste cuprinse între 7 și 15 ani. La internare, copiii prezentau vomă, diaree, febră și semne de toxico-infecție alimentară. Elevii primesc tratamentul necesar și sunt sub supravegherea medicilor.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Intoxicație în masă la o școală din Tohatin. 12 elevi – internați la spital

”Conform informațiilor preliminare, copii s-ar fi intoxicat după ce au consumat alimente la cantina școlii din localitate. Agenția Națională pentru Sănătate Publică, desfășoară investigație epidemiologică în focar pentru elucidarea cauzei intoxicației”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Totodată, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că și Agenția municipală de Sănătate Publică și Direcția Asistență Socială și Sănătate investighează acum cazul. Până la stabilirea cauzei intoxicației, primarul interimar a solicitat suspendarea activității Combinatului alimentar din sectorul Ciocana, care livrează alimentele în școala din Tohatin.

Fluxul de știri
0