Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Problema Huawei” - China a comentat presiunile Statelor Unite asupra Germaniei

© Sputnik / Хавьер Луэнго / Trecere la banca de fotografiiHuawei
Huawei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing a comentat presiunile exercitate de SUA asupra Germaniei în legătură cu activitatea companiei chineze Huawei pe piața germană.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. SUA trebuie să recunoască faptul că majoritatea statelor sunt capabile să ia de sine stătător decizii strategice care vizează dezvoltarea țării, în special în sfera tehnologiilor, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Lu Kang.

UE limitează importurile de oțel - Sputnik Moldova
Războiul comercial dintre SUA și China: UE își limitează importurile de oțel

În acest fel, diplomatul a comentat informația despre faptul că SUA a avertizat Berlinul despre intenția de a limita schimbul de informații secrete cu executivul Germaniei în cazul în care compania chineză Huawei va obține acces la crearea infrastructurii de telecomunicații în această țară.

„SUA nu ar trebui să spere că alte țări își vor sacrifica dreptul lor la dezvoltare de dragul intereselor egoiste și calculelor politice ale SUA”, a declarat Lu Kang.

Acesta a menționat că partea germană a răspuns deja la solicitările SUA, declarând că temerile Washingtonul nu conțin nimic nou, iar guvernul Germaniei nu a identificat niciun fel de evidențe care ar arăta că activitatea Huawei ar reprezenta o amenințare pentru securitatea Germaniei și aliaților ei.

Potrivit lui, tot mai mulți oameni și-au schimbat atitudinea față de participarea companiilor chineze la dezvoltarea tehnologiei 5G.

“SUA trebuie să recunoască, toate statele au un drept la dezvoltare și majoritatea țărilor sunt capabile să adopte de sine stătător decizii strategice”, a subliniat el.

George Soros la Davos - Sputnik Moldova
Soros la Davos: China și Rusia prezintă un pericol pentru adepții „societății deschise”

Anterior, ziarul Wall Street Journal a anunțat că ambasadorul SUA de la Berlin, Richard Grenell a avertizat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, că administrația americană ar putea limita schimbul de informații cu guvernul Germaniei în cazul în care compania chineză Huawei va obține accesul la crearea infrastructurii de telecomunicații din țară.

Acesta a declarat că Washingtonul nu va întrerupe schimbul de informații, chiar dacă Huawei va continua să activeze pe piața germane, însă va diminua volumul și transparența informațiilor.

Agenția Reuters, cu referință la un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, a anunțat că Washingtonul a declanșat o campanie în Europa prin care încearcă să convingă țările europene să renunțe la utilizarea tehnologiilor companiei chineze Huawei în baza tehnologiei 5G.

Fluxul de știri
0