Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bashar al-Assad: „Războiul împotriva Siriei ia noi forme din cauza puterilor străine”

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiBashar al-Assad
Bashar al-Assad - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Astăzi, puterile străine au adoptat noi modalităţi pentru soluționarea conflictelor și dezacordurilor la nivel internațional, potrivit lui Bashar al-Assad, preşedintele Siriei.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. În timpul întâlnirii sale cu viceministrul chinez al Afacerilor Externe, Bashar al-Assad a vorbit despre „asediul economic” sub care s-a aflat țara sa de la începutul războiului.

Președintele sirian l-a primit, la Damasc, pe ministrul chinez al Afacerilor Externe, Chen Xiaodong. Într-un interviu, Bashar al-Assad a declarat că Siria este supusă unui „asediu economic” din cauza sancțiunilor internaționale impuse timp de opt ani.

Bashar al Assad - Sputnik Moldova
Politică
Suveraniștii europeni - demers hotărât pentru susținerea Siriei și a lui Bashar al Assad

„Războiul împotriva Siriei începe să ia noi forme bazate pe asediu și război economic. Instrumentele de politică internațională s-au schimbat astăzi: dezacordurile, care au fost soluționate prin dialog, sunt acum rezolvate în mod diferit. Se folosesc și alte mijloace: boicotul, retragerea de ambasadori, asediul economic și utilizarea terorismului”, a declarat Assad după întrunire.

De asemenea, preşedintele sirian consideră că terorismul s-a răspândit la nivelul unor teritorii mari și că ideile extremiste au „infestat” lumea în ciuda distanțelor.

„Lupta împotriva terorismului este cea care va conduce în cele din urmă la luarea unei decizii politice. Orice discuție cu privire la deciziile politice în lumina răspândirii terorismului este o greșeală și o iluzie”, a spus președintele, citat de Sputnik France

La rândul său, Chen Xiaodong, care s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Siriei, a declarat că China sprijină lupta Siriei împotriva terorismului și participă activ la procesul de reconstrucție a ţării. Ministrul chinez a mai spus că Beijingul solicită companiilor chineze să dezvolte cooperarea economică cu Damascul.

Fluxul de știri
0