Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Igor Dodon după ce Curtea Constituțională a validat mandatele deputaților

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dodon a declarat că va iniția în curând discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Președintele Igor Dodon va convoca prima ședință parlamentară până pe 25 martie, asta după ce Curtea Constituțională a validat astăzi mandatele deputaților.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și Dafina Gercheva, rezident-coordonator al ONU în Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a înmânat „Ordinul de Onoare” reprezentantului ONU în Moldova

„Acum, când Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, consider că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării.

Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, se arată într-un mesaj al președintelui.

Dodon a mai declarat că va iniția în curând discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală.

„Le amintesc liderilor politici că interesul național este mai presus de orice și trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat. Urmează să convoc ședința de constituire a noii Legislaturi, până pe 25-26 martie, și astfel să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați, pe care îi felicit cu prilejul funcțiilor dobândite și le reamintesc de înalta datorie față de Moldova pe care o au, ca demnitari”, a declarat Igor Dodon.

Ieri Curtea Constituțională a validat mandatele celor 101 deputați aleși în scrutinul din 24 februarie.

Fluxul de știri
0