Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primul cosmodrom privat în Rusia: Iată când va fi lansat

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Trecere la banca de fotografiiСтарт ракеты-носителя "Союз-2.1а" с космодрома "Восточный"
Старт ракеты-носителя Союз-2.1а с космодрома Восточный - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Până în anul 2023 în Rusia va fi deschis primul cosmodrom privat pentru lansarea turiștilor în spațiul cosmic.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Compania privată Kosmokurs planifică să finalizeze construcția propriului cosmodrom în regiunea Nijni Novgorod în anul 2023, a declarat pentru agenția RIA Novosti directorul general al companiei, Pavel Pușkin.

Pământul fotografiat din spațiu - Sputnik Moldova
Turism spațial: Mit sau realitate – Primul „hotel cosmic” ar putea fi construit curând

Anterior, guvernul regional informase RIA Novosti că acordul cu privire la construcția în Rusia a primului cosmodrom privat a fost semnat între regiunea Nijni Novgorod și compania privată Kosmokurs.

“Confirm că am semnat un acord cu regiunea Nijni Novgorod. În 2025 vom efectua prima lansare turistică în spațiu, în 2023 urmând să fie finalizată prima pistă de lansare pentru primele zboruri autonome experimentale de vară”, a spus Pușkin.

În același timp, compania intenționează să construiască pe cosmodrom un stand pentru testarea propriilor motoare de rachetă în anul 2020.

Fluxul de știri
0