Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vacanța 2019: Iată când poți găsi cele mai avantajoase oferte pentru odihna la mare

© Sputnik / Miroslav RotariMarian Cebotari
Marian Cebotari - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă se spune că moldovenii nu prea au bani, conaționalii noștri nu ezită totuși să se alinte cu o vacanță, două sau chiar trei pe an. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul unei agenții de turism din Moldova, Marian Cebotari, a enumerat care sunt destinațiile turistice preferate de moldoveni și a dezvăluit care este perioada potrivită în care puteți găsi bilete pentru odihnă mai ieftine.
Vacanța 2019: Iată când poți găsi oferte super fierbinți pentru odihna la mare

Marian Cebotari susține că în ultimii ani numărul moldovenilor care cumpără bilete de odihnă a crescut semnificativ. Mai mult decât atât, moldovenii preferă să se odihnească cel puțin de două ori pe an - iarna la munte, iar vara la mare.

Pentru că sezonul estival se apropie, operatorii turistici au pregătit deja oferte pentru toate buzunarele. Totuși, Marian Cebotari spune că cea mai avantajoasă perioadă în care puteți cumpăra foi de odihnă la un preț accesibil sunt luna decembrie, ianuarie și februarie. Totuși, puteți urmări cu atenție și ofertele agențiilor de turism, pentru că uneori există și oferte speciale care apar cu câteva zile înainte de plecarea la odihnă.

"Ofertele sunt foarte convenabile, pentru că reducerile variază între 10% și 50%. Totodată, hotelele vin în întâmpinarea turiștilor și le oferă posibilitatea să achitați costul biletului de odihnă în câteva rate. Astfel, puteți achita 30 sau 50 la sută din costul foii, iar restul banilor - cu câteva zile înainte de plecare la odihnă", a precizat Marian Cebotari.

Potrivit lui Marian Cebotari, pe poziții de top în lista destinațiilor preferate de moldoveni pentru vacanța de vară rămân Turcia, Bulgaria şi Grecia. Turiştii moldoveni susţin că preferă aceste destinaţii pentru că preţurile sunt relativ accesibile. Totodată, din ce în ce mai populare devin şi tururile prin orașele europene sau odihna în țările exotice.

Potrivit Biroului Național de statistică, în anul 2017, peste 200 de mii de moldoveni au cumpărat pachete turistice, cu 15% mai mulți decât în 2016.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0