Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: De Paști, 600 de mii de pensionari vor primi câte 600 de lei - detalii

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Zis și făcut: Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un proiect adoptat astăzi, potrivit căruia aproximativ 600 de mii de pensionari vor primi câte 600 de lei cu prilejul sărbătorilor de Paști.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Pensionarii din Moldova vor primi câte 600 de lei de Paști, informează Guvernul printr-un comunicat.

”Ajutor din partea statului, vor primi beneficiarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 aprilie 2019, ale căror mărime nu depăşeşte 2000 lei, precum și beneficiarii de alocații sociale de stat. Excepție fac beneficiarii de alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere”, informează Instituția.

Cabinetul de Miniștri - Sputnik Moldova
Societate
Anunț important cu privire la medicamentele compensate: Guvernul oferă detalii

Potrivit Guvernului, proiectul respectiv de lege a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri prin angajare de răspundere.

Astfel, aproximativ 610 mii de persoane vor beneficia de acest ajutor, 400 de mii dintre care sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalți sunt persoane care primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat.

Cheltuielile pentru plata acestui suport unic vor fi acoperite din Bugetul de Stat, iar ajutorul va fi achitat de Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorilor de servicii care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

În dimineața zilei de vineri, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut un anunț în acest sens, în cadrul unui briefing de presă.

Anterior, pe 7 februarie, Parlamentul țări aprobase un astfel de proiect în prima lectură, cu voturile majorității deputaților prezenți la ședință.

Fluxul de știri
0