Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul Filip cere modificarea urgentă a unei legii - Iată despre ce este vorba

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Pavel Filip
Premierul Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip consideră că Moldova nu s-ar fi confruntat cu această problemă dacă ar fi avut o asemenea prevedere legală încă de la obținerea independenței țării.

CHIȘINĂU, 6 mart - Sputnik. Dacă Moldova ar fi avut un program național privind gestionarea deșeurilor solide, încă de la obținerea independenței, astăzi țara nu s-ar confrunta cu această problemă acută. De această părere este premierul Pavel Filip, care a solicitat modificarea în regim de urgență a legii cu privire la deșeuri și elaborarea unei foi de parcurs privind managementul deșeurilor.

”Am absoluta încredere că, dacă de la bun început, de la independența acestui stat, exista un Program Național de gestionare a deșeurilor solide, astăzi, ca și în multe alte țări, noi nu mai vorbeam despre această problemă”, a declarat Filip.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Societate
Anunț important făcut de premierul Pavel Filip

Premierul a accentuat că această problemă este una dintre cele mai stringente în Republica Moldova.

”În fiecare sat avem rampe de gunoi neautorizate, oamenii se plâng că deșeurile sunt aruncate. Dar nici nu trebuie să mergem în sate, e destul să ne mișcăm pe drumurile din țară ca să vedem gropi de gunoi pe marginea șoselelor”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Filip a subliniat că nu lipsa banilor este cea mai mare constrângere în rezolvarea acestei probleme, ci faptul că nu avem un program național de gestionare a deșeurilor solide.

Fluxul de știri
0