Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zece greșeli pe care le fac moldovenii atunci când se mută cu traiul în Italia

© Flickr / Sarah-RoseRome
Rome - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cei care au hotărât să se mute în Italia se pot confrunta cu mai multe dificultăţi. Iată câteva greșeli comune pe care le fac străinii când se mută în Italia.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik, Doina Crainic. În UE, cea mai numeroasă comunitate de români se află în Italia. Mulţi români decid să plece la muncă în această ţară sau deja s-au mutat acolo. Printre aceștia sunt și numeroși moldoveni care dețin cetățenia română. Iată ce greşeli pot face odată ce s-au mutat în această ţară, dar şi o serie de recomandări oferite de portalul thelocal.it:

Autostradă, Italia - Sputnik Moldova
Moldovenii din Italia: Alocaţie cetăţenească de 780 de euro - Care sunt condiţiile

A-ţi face prieteni doar printre imigranţi

În Italia, birocrația poate deruta, iar majoritatea informațiilor de care aveți nevoie pentru a trăi bine în această ţară sunt probabil scrise în italiană sau într-o engleză greşită. Faptul de a-ţi face imediat câţiva prieteni italieni vă va fi de folos, întrucât vă vor putea ghida când nu găsiţi informațiile de care aveți nevoie. Mai mult, vă vor ajuta să vă familiarizaţi mai bine cu limba și cultura, deci merită să vă împrieteniți cu localnicii.

A crede că magazinele şi băncile sunt deschise la prânz

Italia este adesea descrisă de economiști ca fiind „o țară a întreprinderilor mici și mijlocii”. Deși acest lucru are implicații pe scară largă pentru economia țării, acesta înseamnă și un lucru foarte important pentru oamenii obișnuiți: aproape toate sunt închise la prânz.

Toate birourile publice, băncile și magazinele se închid în timpul prânzului, cu excepția supermarketurilor și a lanțurilor mari de magazine.

Astfel, este o idee proastă să credeţi că vă puteţi folosi de pauza de prânz pentru a rezolva diverse lucruri, precum a obţine un extras de cont, a duce pantofii la cizmar sau a face o dublură de chei.

Grădiniță - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru moldovenii din Italia – Cum înscrieți copilul la grădiniță

A uita să vă validaţi biletele de tren

Atunci când călătoriți cu trenul în Italia, pe peron există aparate asemănătoare unor cutii (de obicei verzi sau galbene), unde vă puteţi valida biletele de tren.

Trebuie să introduceţi biletul în aparat înainte de a urca în tren, dacă nu doriți să fiți amendat și / sau coborât din tren de către controlor. Totuşi, dacă uitaţi să faceţi asta, căutaţi-l în tren pe controlor și spuneți-i că ați uitat și nu veți avea probleme.

A nu realiza cât de scumpe sunt calmantele în Italia

În multe țări, produsele paracetamol și ibuprofen pot fi cumpărate la preţ mic de la supermarket. Însă acest lucru nu este posibil şi în Italia.

În general, va trebui să plătiți mai mult de 5 euro la farmacie pentru o simplă cutie de analgezice, în timp ce anumite formule pentru gripă pot costa peste 10 euro.

A crede că laptele proaspăt se găseşte peste tot

Din păcate, în Italia există mult lapte UHT. Dacă vă deranjează acest lucru, întrebaţi ce fel de lapte se foloseşte înainte de a comanda o cafea cu lapte.

În ceea ce privește laptele, deseori există alternative la laptele de vacă integral în cafenele, deci aşteptaţi să fiţi dezamăgit când comandaţi varietăţi de cafea cu lapte.

A crede că pot fi folosite cardurile bancare peste tot

Prin lege, întreprinderile din Italia sunt obligate să vă permită să plătiți cu cardul dvs. pentru orice produs de peste 5 euro.

Totuşi, cum s-a precizat anterior, Italia este o țară a „întreprinderilor mici și mijlocii”, ceea ce are implicații și în acest caz. Majoritatea comercianţilor independenți au refuzat până acum fie să cumpere cititoare de carduri pentru magazinele lor, fie nu acceptă cardurile pentru tranzacții mici, din cauza comisioanelor.

Полная луна поднимается над Храмом Посейдона, древнегреческого бога морей, в Мысе Сунион, к востоку от Афин, Греция - Sputnik Moldova
Societate
Anii munciți de moldoveni în Grecia vor fi luați în calcul la stabilirea pensiei

A da bacşiş de fiecare dată când mergi să consumi ceva

În multe țări, o taxă de 10% pentru serviciu este ceva obişnuit, dar în Italia nu există o cultură a bacşişului, astfel că nu este nevoie să „aruncaţi” cu banii în jur.

A bea prea mult la petreceri

În unele culturi se consumă mai mult alcool decât în altele, iar italienii beau mai puțin decât majoritatea. Desigur, este o generalizare, dar dacă doriți să vă faceți prieteni sau să intraţi în relaţii la următoarele petreceri, este probabil o idee bună să nu exageraţi cu băutura la chefuri.

A folosi în timpul nopţii maşina de spălat

Majoritatea oamenilor locuiesc în blocuri de apartamente în Italia și există legi cu privire la intervalele de timp când puteți face zgomot și când puneți folosi mașina de spălat. Astfel, este recomandabil să spălați rufele până la ora 22:00.

Fluxul de știri
0