Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova va participa la Consiliul Economic al CSI

Abonare
Agenda ședinței Consiliului Economic al CSI este deja cunoscută: iată ce chestiuni se preconizează a fi discutate în cadrul acestui forum.

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Reprezentanții Moldovei vor participa la cea de-a 81-a ședință a Consiliului Economic al CSI, care va avea loc pe 15 martie, la Moscova. La ședința de joi, membrii Guvernului Republicii Moldova vor aproba componența delegației care va reprezenta țara la acest forum.

Centrul orașului Kiev - Sputnik Moldova
Politică
Kievul a denunțat acordul privind furnizarea bunurilor între organizațiile țărilor CSI

Misiunea va fi condusă de însărcinatul provizoriu cu afaceri al Republicii Moldova în Rusia Eduard Melnik. Acesta va fi împuternicit cu dreptul de a lua decizia finală privind chestiunile incluse pe ordinea de zi a ședinței.

Din delegație vor face parte Oxana Greceanîi, consilier, reprezentant autorizat al Moldovei în probleme economice pe lângă Consiliul Economic al CSI, precum și consilierul Eugen Chistol și secretarul II Daniela Dumitraș din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Ședința Consiliului Economic al CSI se va desfășura sub președinția Turkmenistanului.

Ce probleme vor fi discutate

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Vameșii din Moldova vor combate contrafacerile împreună cu partenerii din CSI

Agenda de lucru include un complex vast de chestiuni ce țin de colaborarea țărilor CSI în sfera economică. În special, vor fi discutate problemele legate de elaborarea Strategiei asigurării securității informatice a statelor-membre ale CSI.

„Un loc aparte pe ordinea de zi ocupă chestiunile privind asigurarea drepturilor consumatorilor în sfera comerțului electronic în țările CSI”, se menționează în comunicat.

În cadrul ședinței părțile preconizează să examineze problemele privind colaborarea dintre organele vamale ale țărilor CSI în sfera protecției drepturilor asupra obiectelor proprietate intelectuală; introducerea în Acord a modificărilor privind modul de prezentare vamală și control vamal al mărfurilor care circulă între țările-membre ale Acordului privind crearea unei zone de comerț liber din 8 octombrie 1999. În afară de aceasta, participanții vor discuta un șir de alte probleme de ordin financiar și organizatoric.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0