Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kievul a denunțat acordul privind furnizarea bunurilor între organizațiile țărilor CSI

© Sputnik / Miroslav RotariCentrul orașului Kiev
Centrul orașului Kiev - Sputnik Moldova
Abonare
Ucraina a denunțat acordul privind condițiile generale de furnizare a bunurilor între organizațiile țărilor CSI.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Guvernul Ucrainei a denunțat acordul cu privire la condițiile de livrare a mărfurilor între organizațiile țărilor membre ale CSI, informează RIA Novosti.

Встреча Александра Лукашенко с  Игорем Додоном - Sputnik Moldova
Lukașenko: Schimburile comerciale între Minsk și Chișinău vor atinge 500 de milioane

Acordul a fost semnat pe 20 martie 1992 de către Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâztan, Moldova, Tadjikistan și Ucraina. Documentul avea ca scop crearea condițiilor favorabile pentru păstrarea și dezvoltarea relațiilor economice între subiecții comunității.

Anterior, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a ordonat Cabinetului de Miniștri de la Kiev să inițieze procedura de ieșire din organele constitutive ale CSI. Poroșenko a declarat de asemenea că Kievul va examina atent toate acordurile internaționale încheiate în cadrul CSI și se va retrage din cele în care va identifica „măcar o cât de mică necorespundere cu interesele naționale”.

În august 2018 reprezentanța Ucrainei în organele statutare ale CSI și-a sistat activitatea, iar relațiile cu această organizație sunt întreținute prin intermediul Ambasadei Ucrainei la Minsk.

Fluxul de știri
0