Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se decide soarta AȘM: Cine a fost înaintat la funcția de președinte al instituției

© Sputnik / Miroslav RotariАкадемия Наук
Академия Наук  - Sputnik Moldova
Abonare
Funcția de președinte al AȘM a rămas vacantă din noiembrie 2018, după ce Gheorghe Duca și-a anunțat demisia.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Adunarea Generală a Secției Științe Exacte și Inginerești a Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) l-a propus la funcția de președinte al AȘM pe academicianul Ion Tighineanu.

Президент Академии наук Молдовы Георгий Дука - Sputnik Moldova
Președintele Academiei de Științe din Moldova, Gheorghe Duca, și-a dat demisia

În prezent, Tighineanu deține funcția de președinte interimar al AȘM, după ce fostul președinte Gheorghe Duca a demisionat.

Propunerile au venit din partea academicienilor Sveatoslav Moscalenco, Mircea Bologa, Nicolae Andronati. O recomandare în susținerea candidaturii lui Ion Tighineanu a venit din partea academicianului Isaac Bersuker din SUA.

Votul a fost deschis. În favoarea candidaturii academicianului Ion Tighineanu s-au pronunțat 33 de membri ai Adunării Generale a Secției și două voturi abținere.

Funcția de președinte al AȘM a rămas vacantă în luna noiembrie după ce Gheorghe Duca și-a anunțat demisia. Duca a precizat atunci că decizia pe care a luat-o ”coincide cu procesul penal referitor la salariile familiei sale”.

Fluxul de știri
0