Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A vrut să scape un infractor de pușcărie, dar a ajuns și el după gratii – Detalii

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
I-ar fi promis libertate contra la 13 000 de euro. Atât ar fi estorcat un bărbat pentru a scăpa un infractor de pușcărie.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Un bărbat din Capitală a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție după ce ar fi pretins și primit 13 000 de euro de la un cunoscut pentru mușamalizarea unui dosar de căutare.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Un avocat, reținut de CNA: A cerut zeci de mii de euro de la un deținut - detalii

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi cerut banii susținând că ar avea influență asupra procurorului de caz şi că-l poate determina pe acela să radieze din Registrul de căutare numele unui condamnat care ar fi părăsit țara până a fi încătuşat.

Deși a transmis întreaga sumă, bărbatul a rămas cu problema nerezolvată, ulterior adresându-se la CNA cu un denunţ. În urma acumulării materialului probatoriu, intermediarul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar dacă va fi  găsit vinovat acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 50 de mii de lei.

În prezent, ofițerii CNA efectuează percheziții la domiciliul bănuitului pentru a găsi probe suplimentare care ar confirma acțiunile infracționale ale acestuia. Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Fluxul de știri
0