Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avocat, reținut de CNA: A cerut zeci de mii de euro de la un deținut - detalii

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaАрест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Este primul avocat reținut în acest an de ofițerii Centrului Național Anticorupție - a cerut zeci de mii de euro de la un deținut.

CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Un avocat a cerut 30 de mii de euro de la un deținut pentru a-l scoate din închisoare înainte de termen. Avocatul a fost reținut de ofițerii CNA și procurori pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influență.  

”Potrivit denunţătorului, avocatul susţinea că ar avea influenţă asupra administraţiei penitenciarelor, dar şi asupra unor magistraţi şi că-i poate influenţa să adopte o decizie favorabilă în privinţa deţinutului (condamnat pentru răpire de persoane şi omor)”, informează instituția printr-un comunicat.

Lidia Chireoglo  - Sputnik Moldova
De ce CNA insistă asupra fenomenului corupției în Educație

Potrivit CNA, avocatul ar fi acționat în complicitate cu tatăl său care ar fi ocupat, pe timpuri, o înaltă funcție de conducere în cadrul administraţiei naţionale a penitenciarelor, a fost procuror şi avocat. Aceştia împreună ar fi pretins de la deţinut bani în cateva tranşe, mai întâi 28 de mii de euro. Acum câteva zile, avocatul i-a mai cerut 1500 de euro pentru soluţionarea definitivă a problemei – sumă fiind transmisă sub controlul CNA.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență și dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 7 ani de privațiune de libertate.
Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Fluxul de știri
0