Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veniturile în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, în creștere

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
În primele două luni ale anului curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost acumulate venituri de peste 766 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a acumulat, în primele două luni ale anului curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri de peste 766 de milioane de lei.

Врач - Sputnik Moldova
Societate
Iată cât vor trebui să plătească moldovenii pentru polița medicală în 2019

Potrivit datelor CNAM, aceste acumulări au fost în creştere cu peste 142 de milioane de lei față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile proprii în fondurile AOAM au constituit, în luna ianuarie, 379 de milioane 213 mii 500 de lei și au înregistrat o majorare reală de aproape 85 de milioane de lei față de perioada similară a anului trecut.

În februarie, veniturile proprii în FAOAM au crescut cu 57 de milioane 181 de mii de lei față de februarie 2018 și au atins cifra de 386 de milioane 825 de mii de lei.

Fluxul de știri
0