Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rumen Radev: Federația Rusă este partenerul nostru strategic în domeniul energetic

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaRumen Radev și Dmitri Medvedev
Rumen Radev și Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este un partener strategic al Bulgariei în sfera energetică, a declarat președintele bulgar Rumen Radev în cadrul unei întrevederi, la Sofia cu prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Președintele Bulgariei, Rumen Radev, consideră că Rusia reprezintă un partener strategic al Bulgariei în sfera energetică.

Border Patrol agents patrol the United States-Mexico Border wall during Opening the Door Of Hope/Abriendo La Puerta De La Esparana at Friendship Park in San Ysidro, California on Saturday, November 19, 2016 - Sputnik Moldova
Bulgaria construiește un "gard Trump" la granița cu România. Motivul este uluitor

Cu o astfel de declarație a venit șeful statului bulgar luni, la începutul unei reuniuni cu participarea delegației guvernului rus, condusă de prim-ministrul, Dmitri Medvedev.

„Consider că există o voință politică și toate condițiile necesare pentru dezvoltarea unei cooperări egale și reciproc avantajoase. Există domenii, precum turismul, unde relațiile sunt durabile și de perspectivă. Rusia este partenerul nostru strategic în sfera energetică, unde există, de asemenea, un potențial major pentru dezvoltarea relațiilor, cu condiția respectării unor principii importante precum oportunitate, competitivitate, transparență și garantarea livrărilor, iar cel mai important lucru e prețul avantajos”, a subliniat Rumen Radev.

Radev a menționat că Bulgaria oferă condiții bune pentru investiții și este deschisă acestora.

„Cred că economia bulgară ar putea oferi mult mai multe lucruri consumatorului rus care cunoaște prețul și calitatea mărfurilor bulgare. În ceea ce privește educația, știința și cultura, avem vechi tradiții și perspective de dezvoltare. Nu în ultimul rând, de menționat este și faptul că dialogul ruso-bulgar contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Președintele Bulgariei a mai subliniat că între popoarele ambelor state există „legături istorice, spirituale și culturale care au fost testate în timp și nu au căzut pradă unor conjuncturi politice”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0