Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Minivacanță de 8 martie: Bugetarii vor munci mai puțin în această săptămână

Abonare
Săptămâna de lucru de patru zile: bugetarii din Moldova vor avea o minivacanță de trei zile la sfârșitul acestei săptămâni.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Bugetarii din Moldova se vor bucura la sfârșitul acestei săptămâni de o minivacanță de trei zile, în contextul în care data de 8 martie – Ziua Internațională a Femeilor, este declarată prin lege zi liberă.

Bugetarii vor merge în această săptămână la muncă până joi inclusiv, după care începând de vineri, 8 martie, se vor odihni timp de 3 zile și vor reveni la muncă pe data de 11 martie.

Deoarece ziua de 8 martie este declarată drept zi liberă prin lege, aceasta nu va fi recuperată într-o altă zi.      

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus Guvernului să aprobe trei minivacanțe în acest an legate de zilele de Paște și sărbătorile naționale de la sfârșitul lunii august.

Oranges - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul le pregătește bugetarilor în 2019 trei minivacanțe

Zilele de marți, 30 aprilie, de vineri, 10 mai, și de luni, 26 august, din anul 2019, vor fi declarate libere. Acestea preced sau urmează unele zile de sărbătoare declarate libere prin lege.

Aceste zile ar urma să fie recuperate în sâmbetele din 13 aprilie, 18 mai și 17 august 2019.

Astfel, bugetarii se vor bucura de cinci zile libere de Paști, marcat  anul acesta pe data de 28 aprilie și 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii. Zilele libere vor începe de sâmbătă 27 aprilie și vor dura până joi, 2 mai.

O altă minivacanță de patru zile pentru bugetari va urma peste o săptămână. Începând cu ziua de joi, 9 mai, când în Moldova este marcată oficial Ziua Victoriei și Ziua Europei, și până luni, 13 mai, moldovenii se vor bucura de patru zile libere.

A treia minivacanță de cinci zile va fi la sfârșitul verii. Începând cu data de 24 august și până pe data de 28 august inclusiv, toți salariații se vor odihni. După care vor reveni la muncă două zile, miercuri și joi, 29 și 30 august, iar vineri, 31 august, de Ziua Limbii Noastre, vor avea din nou zi liberă, urmată de sâmbătă și duminică

Potrivit Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova, bugetarii au zile libere de Crăciun, Anul Nou, Paște, Ziua Internațională a Femeii, Ziua Muncii, Ziua Victoriei, Ziua Internațională a Copilului, Ziua Republicii și Ziua Limbii.

Fluxul de știri
0