Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul le pregătește bugetarilor în 2019 trei minivacanțe

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaOranges
Oranges - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetarii din Moldova se vor bucura în anul 2019 de trei minivacanțe în zilele de sărbători.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va propune miercuri, 28 noiembrie, la ședința de Guvern, aprobarea unei hotărâri cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2019.

Responsabilii de la minister propun ca zilele de marți, 30 aprilie, de vineri, 10 mai, și de luni, 26 august, din anul 2019, să fie declarate libere. Acestea preced sau urmează unele zile de sărbătoare declarate libere.

Девушки - Sputnik Moldova
Câte zile libere vor avea moldovenii în 2019

Aceste zile ar urma să fie recuperate în sâmbetele din 13 aprilie, 18 mai și 17 august 2019.

Astfel, dacă Guvernul va aproba acest proiect de hotărâre, atunci bugetarii se vor bucura de cinci zile libere de Paști, marcat  anul viitor pe data de 28 aprilie și 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii. Zilele libere vor începe de sâmbătă 27 aprilie și vor dura până joi, 2 mai.

O altă minivacanță de patru zile pentru bugetari va urma peste o săptămână. Începând cu ziua de joi, 9 mai, când în Moldova este marcată oficial Ziua Victoriei și Ziua Europei, și până luni pe data de 13 mai, moldovenii se vor bucura de patru zile libere.

A treia minivacanță de cinci zile va fi la sfârșitul verii. Începând cu data de 24 august și până pe data de 28 august inclusiv, toți salariații se vor odihni. După care vor reveni la muncă două zile, miercuri și joi, 29 și 30 august, iar vineri, 31 august, de Ziua Limbii Noastre, vor avea din nou zi liberă, urmată de sâmbătă și duminică

Potrivit Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova, bugetarii au zile libere de Crăciun, Anul Nou, Paște, Ziua Internațională a Femeii, Ziua Muncii, Ziua Victoriei, Ziua Internațională a Copilului, Ziua Republicii și Ziua Limbii.

Fluxul de știri
0