Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informație utilă pentru cei care au firme: Ce s-a schimbat din martie

CC0 / Pixabay / rawpixel / Strângere de mâna
Strângere de mâna - Sputnik Moldova
Abonare
Din martie, a intervenit o schimbare importantă în procesul de înregistrare de stat a persoanelor juridice, a sucursalelor și a întreprinzătorilor individuali.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Începând cu luna martie,  înregistrarea de stat a persoanelor juridice, a sucursalelor și a întreprinzătorilor individuali va fi efectuată de către Serviciile înregistrare a unităţilor de drept în cadrul centrelor multifuncţionale ale Agențieie Servicii Publice (ASP), indiferent de locul aflării sediului acestora.

Сельский дом - Sputnik Moldova
Societate
Gata: din martie, nu mai putem lăsa atât de ușor moștenire urmașilor și rudelor

În urma modificărilor operate la Codului Civil, a fost exclus principiul teritorial la înregistrarea persoanelor juridice. Totodată, potrivit noilor reglementări, noțiunea de „filială şi reprezentanţă” se substituite cu noțiunea de „sucursală”.

Persoanele juridice, filialele şi reprezentanţele acestora urmează până la data de 1 ianuarie 2024 să-şi aducă actele de constituire/regulamentele în corespundere cu modificările operate prin lege.

Fluxul de știri
0