Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială Chișinău-Odesa: Grupare criminală, destructurată (Video/Foto)

© Photo : Poliția Republicii MoldovaReținere - Imagine Simbol
Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Pagubele cauzate victimelor au fost estimate la peste două milioane de lei. 

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. O grupare criminală  specializată în comiterea furturilor de accesorii auto de la automobile de lux pe teritoriul municipiului Chișinău, a fost destructurată de ofițerii INI, în  comun  cu  cei ai   Direcției  Poliției  Criminale  din  regiunea Odesa, Ucraina.

Membrii grupării, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 43 de ani, originari din regiunea transnistreană, sunt suspectați de comiterea a peste 15 furturi timp de două luni de zile.

Suspecții acționau preponderent pe timp de noapte și sustrăgeau accesorii de la automobile parcate pe teritoriul municipiului Chișinău și în localități din regiunii Odesa, Ucraina, prin „metoda spargerilor de geamurilor”.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave, în comun cu procurorii PCCOCS și în colaborare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală, au fost efectuat un şir de măsuri speciale de investigații, acțiuni de urmărire penală cât și ambuscade pe timp de noapte. Oamenii legii au stabilit că suspecții aveau în posesie mai multe automobile cu care se deplasau la locul comiterii infracțiunilor.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală, condusă de un cunoscut mafiot, desființată la Odesa

Astfel, ca urmare a amplei operațiuni comune desfășurată de polițiștii moldoveni și cei din Odesa, au fost reținuți în flagrant doi dintre suspecți, în momentul dezasamblării unui automobil de model Lexus, în orașul Odessa, Ucraina.

La moment, polițiștii moldoveni, în colaborare cu organele de drept din Odessa, întreprind acțiuni speciale de investigație pentru stabilirea și reținerea tuturor persoanelor care fac parte din grupare, precum și stabilirea tuturor cazurilor de furt comise de membrii grupării.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor pe teritoriul Republicii Moldova, suspecții riscă de la 7 și până la 12 ani de închisoare.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0