Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA vor să creeze o coaliție pentru înlocuirea puterii în Venezuela

© Sputnik / Михаил АлаеддинSituația la hotarul dintre Venezuela și Columbia
Situația la hotarul dintre Venezuela și Columbia - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite nu se vor abține de la aplicarea Doctrinei Monroe - concepție americană conform căreia Washingtonul este responsabil pentru emisfera de Vest, ca sfera sa de influență.

CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Washingtonul intenționează să creeze o coaliție pentru înlocuirea puterii în Venezuela, a declarat John Bolton, consilier pe probleme de securitate națională a Statelor Unite, informează RIA Novosti.

„Ne vom strădui să acumulăm susținere pentru trecerea pașnică a puterii de la Nicolas Maduro la Juan Guaido pe care îl recunoaștem drept președinte interimar. Aș dori să văd o coaliție atât de mare pe cât suntem capabili să o adunăm, pentru a-l înlocui pe Maduro, a înlocui întregul regim corupt. Anume acest lucru încercăm să facem”, a spus Bolton.

Acesta a declarat că SUA nu se vor abține de la aplicarea Doctrinei Monroe, concepție americană conform căreia Washingtonul este responsabil de emisfera de Vest, ca sferă a sa de influență.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Lavrov: Venezuela se confruntă cu un amestec insolent în afacerile sale interne

„De la (președintele) Ronald Reagan încoace, sarcina președinților americani a fost să obțină o emisferă total democratică. După cum am menționat la sfârșitul anului trecut, noi urmărim cu atenție „treimea tiraniei”: Cuba, Nicaragua și Maduro”, a spus Bolton.

Președintele parlamentului venezuelean, Juan Guaido, s-a proclamat pe 23 ianuarie șef al statului pentru perioada activității guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state au declarat că îl recunosc pe Guaido drept șef al statului și i-au cerut președintelui venezuelean Nicolas Maduro, a cărui alegere o consideră ilegală, să nu admită acțiunile violente împotriva opoziției. Maduro s-a declarat președinte constituțional, numindu-l pe șeful legislativului de opoziție marionetă a SUA. Rusia, China și un șir de alte state l-au susținut pe Maduro ca președinte legitim al Venezuelei.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0