Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația se schimbă în Capitală: Anunțul făcut de autorități - Video

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Situația se schimbă: Autoritățile au făcut un anunț privind situația epidemiologică din Capitală - detalii.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Incidența infecțiilor virale respiratorii acute este în scădere, a declarat șeful interimar al Direcţiei Generale Asistenţă Socială și Sănătate din Capitală, Carolina Olaru.

”În săptămâna a opta de supraveghere epidemiologică, la Centrul de Sănătate Publică din Chișinău au fost raportate 3981 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Morbiditatea a scăzut cu 18,1%, în comparație cu săptămâna anterioară, când au fost înregistrate 4866 de cazuri”, a declarat Olaru.

Potrivit ei, cei mai afectați rămân a fi copiii cu vârsta de până la 4 ani.

Totodată, ai fost înregistrate, 5 cazuri de tuberculoză, 30 de cazuri de scarlatină, 2 cazuri de oreion, 47 de cazuri de varicelă. În perioada 22 - 28 februarie, în municipiul Chișinău situația epidemiologică a fost favorabilă, cu diminuarea morbidității prin infecții acute a căilor respiratorii superioare.

Situația epidemiologică la granița cu Moldova

În România, pe 30 ianuarie a fost anunțată epidemie de gripă. Potrivit presei locale, pe 2 martie, numărul victimelor a crescut până la 160 de persoane.

În Ucraina, situația epidemiologică pare a fi puțin mai bună. De la începutul sezonului epidemic, din cauza gripei au murit 33 de persoane, printre care, cinci copii de până la 17 ani.

Fluxul de știri
0