Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Vom avea sau nu o coaliție între socialiști și blocul ’’ACUM’’

© Sputnik / OsmatescoValeriu Reniță
Valeriu Reniță  - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Valeriu Reniță a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că nu crede într-un aranjament politic de conjunctură, după alegerile parlamentare, între socialiști și blocul ’’ACUM’’
Expert: Vom avea sau nu o coaliție între socialiști și blocul ’’ACUM’’

Expertul a afirmat că nu crede că cele două formațiuni se vor uni pentru a forma o coaliție ad-hoc.

’’Se discută zilele acestea un asemenea scenariu, am văzut și rezultatul acestor discuții. Până la urmă, oamenii au înțeles că nu-și pot risca imaginea, pentru că avem înainte câteva exerciții electorale importante. Vorbim de alegerile locale generale, mai apoi alegeri prezidențiale’’.

Reniță a mai spus că cele două partide sunt atât de antagonice încât este suficient ca unul dintre ele să-și anunțe intenția de a intra în discuții și imediat își șifonezi imaginea.

În ultima perioadă, mai mulți formatori de opinie au avansat ideea unor  înțelegeri și compromisuri între socialiști și blocul ’’ACUM’’ pentru a forma o coaliție tehnică de moment. Experții au avansat ideea despre constituirea unei coaliții  de conjunctură, provizorie, între ACUM și PSRM pentru a forma un guvern de compromis, cu scopul de a elibera instituțiile statului din captivitate. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a reiterat că Blocul ACUM nu va face alianţă cu PSRM şi nici cu PDM, mai ales pentru că au dat asigurări anterior că acest lucru nu se va întâmpla. Politicianul a îndemnat cetăţenii să aibă răbdare, după ce în spaţiul public au apărut mai multe voci care au îndemnat Blocul ACUM să facă o alianţă temporară cu PSRM.

Autor:Eduard Maciac

Fluxul de știri
0