Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sărbătoarea Mărțișorului, celebrată cu fast în Azerbaidjan - detalii

© Photo : Facebook / Gheorghe LeucaGheorghe Leucă
Gheorghe Leucă - Sputnik Moldova
Abonare
Zilele Mărțișorului sunt sărbătorite și în Azerbaidjan. Ambasada Moldovei, Ambasada României și Ambasada Bulgariei din Azerbaidjan organizează diverse activități pentru publicul de acolo. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a venit cu mai multe detalii.
Sărbătoarea Mărțișor, celebrată cu fast în Azerbaidjan - detalii

Ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a menționat că acțiunile consacrate sărbătorii Mărțișorului sunt organizate pentru al treilea an consecutiv în Azerbaidjan.  Organizatorii desfășoară diverse activități în cadrul instituțiilor de învățământ din această țară. În acest an, evenimentul a avut loc la Școala de Cultură Generală Completă din Baku, unde studiază peste 1500 de elevi.

În cadrul evenimentului au fost prezentate standuri, broșuri, cărți despre tradiția mărțișorului și a fost ecranizat un film pentru a familiariza tânăra generație cu tradițiile, cultura și istoria acestei frumoase sărbători.

Totodată, ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a subliniat că această sărbătoare este interesantă nu doar pentru tineri, dar și pentru alte categorii de vârstă din Azerbaidjan.

"Sărbătoarea Mărțișor se aseamănă foarte mult cu sărbătoarea Novruz Bayrami, marcată în a doua jumătate a lunii martie. Această sărbătoare este celebrată în Moldova de către circa cinci mii de cetățeni azeri care locuiesc acolo. De aceea, sărbătoarea Mărțișor este aproape de sufletul populației din Azerbaidjan", susține Gheorghe Leucă.

Mai mult decât atât, Gheorghe Leucă a menționat că Ambasada Moldovei din Azerbaidjan organizează și alte evenimente care aduc publicul din Azerbaidjan să cunoască mai multe lucruri interesante despre țara noastră. Astfel, în cadrul Zilelor Internaționale a Francofoniei, la Baku, va fi prezentată și o expoziție de tablouri de către pictorii moldoveni Vitalie și Antonina Grisciuc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0