Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare radicală a vremii: Prognoza meteo pentru această săptămână și întreaga lună

© Sputnik / Yevgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaПодснежники
Подснежники - Sputnik Moldova
Abonare
Începutul săptămânii vine cu o surpriză majoră: iată ce a anunțat Serviciul Hidrometeorologic de Stat

CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. După câteva zile ceva mai reci și nopți de-a dreptul geroase, la începutul acestei săptămâni primăvara ne aduce o surpriză majoră. Astăzi vom avea mult soare și temperaturi mai mult decât generoase.

Luni cerul va fi variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime vor urca până la 13..15 grade Celsius. Vor crește și temperaturile nocturne, astfel încât acestea nu vor mai coborî sub pragul înghețului. Mai mult decât atât, spre sfârșitul săptămânii nocturnele ar putea urca și până la 6..8 grade Celsius.

Marți se mai încălzește cu un grad, vremea va rămâne frumoasă, fără precipitații. Abia miercuri sun prognozate ploi slabe, iar temperaturile vor coborî neesențial. Însă în următoarele zile valorile termice vor fi iarăși în creștere.

© Photo : SHS / Meteo pentru șapte zileMeteo pentru șapte zile
Schimbare radicală a vremii: Prognoza meteo pentru această săptămână și întreaga lună - Sputnik Moldova
Meteo pentru șapte zile

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a publicat prognoza meteo pentru prima lună de primăvară. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016, potrivit romaniatv.net. Prognoza pentru România este valabilă în linii mari și pentru țara noastră.

Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 18.03.2019 – 25.03.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 25.03.2019 – 01.04.2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării și normale pentru acestă săptămână în rest.

Fluxul de știri
0