Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Intervenție în forță a pompierilor: Sute de hectare, cuprinse de flăcări

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pompierii au intervenit la stingerea a aproximativ 60 de focare, inclusiv în Chișinău.

CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. În ultimele 24 de ore, în urma incendiilor de vegetație au fost afectate 850 ha de teren în toată țara. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI ai intervenit la lichidarea a 56 focare de vegetație aprinsă.

Intervenția pompierilor - Sputnik Moldova
Societate
Incendiu într-un bloc din Capitală: Pompierii au descoperit două cadavre - Foto

Pompierii au intervenit în mai multe localități din țară, inclusiv și în municipiul Chișinău, comuna Trușen,i unde focul a afectat 10 ha de teren.

În partea centrală a țării, focul a nimicit 29 ha de teren în raionul Ialoveni, satul Costești, 20 ha în raionul Orhei, satul Donici, dar și 15 ha în Anenii Noi, satul Țînțăreni.

Totodată, în nordul țarii salvatorii au stins 50 ha de vegetație la Fălești, satul Taxobeni. Mai multe suprafețe de teren au fost afectate de flăcări în UTA Găgăuzia. Astfel, pompierii au stins peste 20 ha de iarbă uscată în preajma orașului Vulcănești. Mai multe incendii de vegetație uscată au fost înregistrate la Edineț, Cantemir, Călărași.

Angajații IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt, salvatorii le recomandă cetățenilor să evite aprinderea gunoiului, vegetației și miriștii uscate în apropiere spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagube materiale.

Fluxul de știri
0