Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Casa-muzeu Alexandr Pușkin va găzdui un eveniment inedit

© Sputnik / OsmatescoVlad Mircos
Vlad Mircos - Sputnik Moldova
Abonare
Compozitorul Vlad Mircos, împreună cu un grup de profesori, a pregătit melomanilor un concert de muzică instrumentală și de estradă cu ocazia Zilelor Mărțișor din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc pe 5 martie, la ora 12:00, în casa-muzeu Alexandr Pușkin din Capitală, iar intrarea este gratuită.
Casa-muzeu Alexandr Pușkin va găzdui un eveniment inedit

Programul muzical-literar cu genericul "Primăvara - Anotimpul Dragostei", care este o acțiune artistică care se înscrie în șirul manifestărilor dedicate Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, a ajuns la cea de-a 53-a ediție. Ea este organizată de un grup de profesori și elevi de la Școala de Arte "Valeriu Poleakov" din Chișinău.

"Am fost supranumit de colegi drept ultimul romantic. Eu sper să mai fie și alții. Organizez și particip la asemenea evenimente pentru plăcere sufletească, nu pentru bani. Mă simt fericit când creația mea este interpretată de muzicieni talentați, iar recunoașterea publicului contează mai mult decât orice remunerare materială", a declarat Vlad Mircos.  

În cadrul programului au fost incluse poezii scrise de Alexandr Pușkin și lucrări instrumentale și vocale semnate de compozitorul și muzicologul Vlad Mircos. Inițiatorul și principalul organizator al concertului este profesoara de pian Lilia Banari.

"Ora la care a fost stabilit concertul este un pic stranie, dar suntem convinși că vor veni oameni care au plăcerea de a savura muzică de calitate. Sper foarte mult să vină studenții de la ASEM sau de la Colegiul de Finanțe, care este în imediata apropiere. Sunt așteptați toți cei care vor să aibă o pauză de masă cât mai plăcută", a conchis muzicianul.

Fluxul de știri
0