Ce a declarat Lukașenko despre moneda unică a Belarusului și Rusiei

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaPreședintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a chemat partea rusă la cooperare.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Liderul belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat vineri că Minskul susține ideea creării unei monede comune cu Rusia.

Pe 1 martie, Lukașenko a răspuns la întrebările jurnaliștilor în cadrul „Marii discuții”. Liderul belarus a abordat subiectul monedei unice atunci când directorul general al postului de radio „Говорит Москва”, Vladimir Mamontov, l-a întrebat despre unificarea celor două țări. Lukașenko a răspuns că nu este împotriva introducerii acesteia, informează Sputnik Belarus.

„Astăzi ni se propune moneda. Suntem „pentru”! Evident, aceasta va fi rubla”, a declarat președintele belarus, adăugând că este vorba nu de rubla belarusă sau de rubla rusească, ci de rubla unică. Totodată, șeful statului a precizat că trebuie decis unde se va afla centrul unic de emisie.

„La Minsk? Nu, la Smolensk. Nu are importanță unde se va afla, fie la Piter – baștina președintelui Rusiei, orașul meu drag”, a spus Lukașenko.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи - Sputnik Moldova
Rusia
Lukașenko, despre integrarea cu Federația Rusă: Ne putem uni chiar și mâine

El a subliniat că Republica Belarus nu se va îndepărta niciodată de Rusia și a chemat partea rusă la cooperare.

„Trebuie pur și simplu să se coopereze omenește cu noi și atunci Belarusul niciodată nu se va îndepărta de Rusia”, a spus Lukașenko.

Ulterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a comentat afirmațiile lui Lukașenko, menționând că Minskul și Moscova trebuie să discute această temă, însă în momentul de față nu există decizii concrete la acest subiect.

Președintele Belarusului discută de câteva ori pe an cu jurnaliștii în formatul „Marii discuții”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0