Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko, despre integrarea cu Federația Rusă: Ne putem uni chiar și mâine

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandr Lukașenko a declarat vineri, în cadrul negocierilor cu omologul său rus, Vladimir Putin, că Republica Belarus este gata să se unească cu Federația Rusă, întrebându-se retoric dacă Rusia este gata de acest pas.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Rusia și Belarus vor fi gata să meargă atât de departe în unificarea popoarelor celor două state, în măsura în care vor fi dispuși să facă acest lucru oamenii simpli, a declarat liderul belarus Aleksandr Lukașenko, după negocierile cu omologul său rus Vladimir Putin.

"Îmi voi spune opinia – cred că prietenul și colegul meu va fi de acord cu ea – suntem gata să mergem atât de departe în procesul de unificare, în consolidarea eforturilor noastre, a statelor și popoarelor, în măsura în care voi sunteți dispuși. Ascultați-mă, noi ne putem uni chiar și mâine, nu există nicio problemă. Întrebarea este dacă sunteți gata voi, rușii și belarușii, să faceți un astfel de pas”, a declarat Lukașenko în fața jurnaliștilor, răspunzând la întrebarea până unde poate ajunge nivelul de integrare al celor două state.

"Iată de ce această întrebare trebuie să o adresați vouă înșivă", a adăugat el. Potrivit președintelui belarus, “vom realiza voința voastră în măsura în care vă doriți acest lucru”.

“Dacă nu sunteți gata, indiferent cât de puternică și mare ar fi Rusia, ea nu va fi în stare astăzi să-și impună voința cuiva, cu atât mai mult mie. Nu avem nevoie de așa ceva. Iată de ce, pregătiți-vă în conștiința voastră, în comportament, propuneți-vă niște scopuri. Aici vorbesc de popoarele Rusiei și Belarusului, iar noi vom realiza așteptările voastre, suntem slugile voastre”, a subliniat liderul Belarus.

Fluxul de știri
0