Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Un taximetrist, drogat la volan, a ucis un pieton și a fost lăsat în libertate

CC0 / Pixabay / MichaelGaida / Такси
Такси - Sputnik Moldova
Abonare
Un taximetrist de 22 de ani, fiind drogat la volan, a ucis un pieton pe Șoseaua Muncești din Capitală. Pentru această faptă, instanța de fond nu i-a dat nici măcar un an de pușcărie. După care a intervenit Procuratura Generală.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. La insistența procurorilor, taximetristul care în toamna anului 2017, fiind drogat la volan, a accidentat mortal un pieton în Capitală, a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu executare şi a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani.

Accident ДТП - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Lăcomia șoferilor microbuzelor de linie poate și să ucidă – Video

În plus, acesta a fost obligat să achite în beneficiul succesorului victimei a unui prejudiciu moral și material de 200 mii de lei, anunță Secția Relații Publice a Procuraturii Generale într-un comunicat de presă.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 19 noiembrie 2017, pe Șoseaua Muncești din Capitală, când inculpatul, în vârstă de 22 de ani, care se afla în stare de ebrietate narcotică la volanul unui taxi, a accidentat mortal un bărbat care trecea strada în afara trecerii pentru pietoni.

Inspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
De ce poporul le dă salarii polițiștilor, dacă ei refuză să-l slujească? – Video

Victima avea 47 de ani şi era locuitor al raionului Hâncești.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, pentru faptele imputate, instanța de fond a condamnat taximetristul la o pedeapsă neprivativă de libertate. Nefiind de acord această sentință, Procuratura a contestat-o, insistând pe o pedeapsă reală cu închisoare.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Fluxul de știri
0