Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrei să cumperi un automobil? Află care ruginește cel mai repede

© Photo : SE / EAST NEWS / Accesați arhiva multimediaAutomobile - Imagine Simbol
Automobile - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Experții auto au întocmit un top al mașinilor care nu rezistă condițiilor meteorologice nefavorabile și ruginesc foarte repede.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Pe primul loc în top-ul mașinilor care ruginesc cel mai repede este SUV-ul „UAZ Patriot”, transmite RIA Novisti.

Producătorul rus a declarat că a îmbunătățit ultima generație a SUV-ului „UAZ Patriot”, însă potențialul cumpărător trebuie să se „reasigureze” și să „trateze” toate zonele problematice ale mașinii, spun experții.

Constantin Mihalachi și Vladimir Hînculov - Sputnik Moldova
La ce trebuie să acordăm atenție atunci când vrem să procurăm un automobil?

Pe locul doi în top este crossover-ul chinezesc „Lifan X60”. Sarsweek.ru a subliniat faptul că problema ”ruginii” se referă doar la mașinile de primă generație. Producătorul chinez a reușit să rezolve această problemă în a doua generație de mașini, îmbunătățind calitatea metalului, precum și tehnologia de amorsare și vopsire. Cu toate acestea, pe piața secundară, prima generație „Lifan X60” este foarte greu de găsit „fără urme roșii caracteristice”, spun specialiștii.

Pe poziția a treia s-a situat automobilul „LADA Granta”. Experții au remarcat faptul că vopseaua pe mașină se menține în mod normal, însă proprietarii se plâng adesea de „apariția ruginii” pe elementele de suspensie și a chipsurilor de vopsea, chiar și în cazul unui tratament special.

Crossover-ul francez „Renault Duster” s-a plasat pe locul patru în top. Potrivit experților, rugina pe această mașină apare atunci când este condusă pe „off-road”.

Pe locul cinci este crossover-ul „Geely Emgrand X7”. În condițiile unei clime reci, primele focare de rugină pot fi observate deja după zece mii de kilometri.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0