Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

La ce trebuie să acordăm atenție atunci când vrem să procurăm un automobil?

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Mihalachi și Vladimir Hînculov
Constantin Mihalachi și Vladimir Hînculov - Sputnik Moldova
Abonare
Cum să ne asigurăm că mașina procurată nu are kilometrajul întors și este cea mai bună alegere. Sfatul experților.

Numărul maşinilor înregistrate în Republica Moldova creşte simțitor în fiecare an. Site-urile de specialitate abundă în anunțuri cu automobile, iar saloanele auto se pot lăuda cu vânzări considerabile.

Și asta, chiar dacă salariile în Republica Moldova nu sunt cele mai mari. Experții auto au o explicație pentru acest fenomen. Potrivit lor, experiențele mai puțin plăcute ale moldovenilor cu mașinile cumpărate la a doua mâna și ofertele tot mai bune ale saloanelor auto îi determină pe cei care vor să-și cumpere un automobil să aleagă calea cea mai scurtă.

„O mare parte dintre mașinile aduse de peste hotare au kilometrajul dat înapoi sau au fost implicate în accidente. Respectiv, mulți moldoveni s-au săturat să stea prin service auto, fiindcă asta înseamnă timp și bani”, a declarat  Constantin Mihalachi, jurnalist auto și redactor-șef al celui mai citit blog auto din Moldova, în Studioul Radio Sputnik Moldova. 

Cert este că la cumpărarea unui automobil din salon, cumpărătorul are garanția că în următorii ani nu va avea nicio problemă cu achiziția făcută.

„Odată cumpărată din salon, mașina are garanție pe trei ani. Cumpărătorul nu trebuie să-și facă griji. Orice problemă apărută în decursul perioadei cât este valabilă garanția, este soluționată gratuit. Dar, de obicei, mașinile noi nu au probleme”, a explicat reprezentant al celui mai mare importator auto din Moldova, Vladimir Hînculov, în Studioul Radio Sputnik Moldova. 

Cert este că concurența mare de pe piața auto duc la apariția mai multor oferte bune. Respectiv, cu 10 mii de euro, în Republica Moldova poate fi cumpărat un automobil din salon.   

„Concurența de pe piața auto din țara noastră este foarte mare. Asta îi face pe dilerii auto să vină cu oferte atractive. De exemplu, la noi în țară putem găsi mașini noi din salon și cu 10 mii de euro”, adaugă Constantin Mihalachi.

Jurnalistul auto și editor-șef al celui mai cunoscut blog auto din Moldova, Constantin Mihalachi, și reprezentantul celui mai mare importator auto din Moldova, Vladimir Hînculov, au mărturisit în cadrul Emisiunii „Obiectiv” de la Radio Sputnik Moldova care sunt cele mai vândute mașini în Moldova, dar și la ce trebuie să acordăm atenție atunci când vrem să procurăm un automobil. 

Sfaturile experților le puteți găsi în emisiunea integrală de mai sus. 

Autor: Silvia Zavadovschi
Fluxul de știri
0