Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție la exercițiile fizice de dimineață!

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Chiriță
Vladimir Chiriță - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Chiriță, antrenorul și directorul școlii sportive specializate din localitatea Stăuceni, susține că mișcările fizice efectuate dimineața trebuie să aibă un ritm redus fără intensitate.
Atenție la exercițiile fizice de dimineață!

Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Învață să te alimentezi corect și sănătos: La Chișinău va fi deschisă o școală de nutriție
În cazul în care persoana se simte obosită după doua sau trei zile de efort matinal anumite exerciții trebuiesc excluse imediat. Extenuarea fizică deseori are efecte mai mult negative decât beneficii pentru sănătatea noastră.

Fost sportiv de performanță, actualmente profesor și manager de instituție sportivă, Vladimir Chiriță practică mișcările fizice matinale cu regularitate, dar după o filosofie orientală. Exercițiile au scopul de a trezi organismul din somnolență și de a concentra sistemul nervos pentru ziua de muncă și nimic mai mult. 

"Sunt de părere că trebuie evitat orice tip de exercițiu care duce la mărirea pulsului până la 200 de bătăi pe minut. Efortul trebuie să fie cât mai ușor și plăcut. Exercițiile fizice grele se pot face pe parcursul zilei când persoana este deja bine înviorată. De asemenea consider inoportun să faci alergări de dimineață, în mod special la ora 5 sau 6", a declarat Vladimir Chiriță.

În plus, antrenorul de arte marțiale îi îndeamnă pe toți cei care nu au făcut efort fizic regulat și au decis la un moment dat să-și schimbe stilul de viață să elaboreze un program personalizat de antrenamente. Orice teorie nu este valabilă pentru că fiecare organism reacționează total diferit la anumite exerciții. 

"Sunt multe persoane care vor să slăbească, dar acest modificări trebuiesc începute cu schimbarea de atitudine mentală. Nu poți începe o cură de slăbire fără un alt concept de viață și alimentație corectă", a conchis Vladimir Chiriță. 

Profesorul consideră că toate instituțiile de învățământ ar trebui să dezvolte un program de educație fizică matinală așa cum se întâmplă în multe țări dezvoltate. O asemenea inițiativă poate veni de la conducerea instituției și nu neapărat de la minister. Asta ar contribui enorm la creșterea unei generații sănătoase.

Fluxul de știri
0