Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Învață să te alimentezi corect și sănătos: La Chișinău va fi deschisă o școală de nutriție

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău va fi deschisă o școală de nutriție unde veți avea parte de instruiri generale și veți putea învăța programele de alimentație sănătoasă.
Învață să te alimentezi corect și sănătos: La Chișinău va fi deschisă o școală de nutriție

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", nutriționista și profesorul universitar Luminița Suveică a declarat că școala de nutriție va oferi un program de educație alimentară pentru persoanele de toate vârstele.

"Mi-a venit această idee după o călătorie în Italia. În restaurant, în orice meniu este precizat ce se conține în anumite produse și este destul de bine când poți înțelege care este cel mai benefic produs pentru organismul tău. De exemplu, în a doua jumătate a zilei se recomandă să ne bazăm mai mult pe alimentele care conțin proteine, iar în prima jumătate a zilei să folosim mai mulți carbohidrați. În acest mod vom putea menține energia pe tot parcursul zilei. Însă pentru a cunoaște cum să alegi trebuie să ai și cunoștințe", a subliniat nutriționista.

Totodată, Luminița Suveică spune că școala de nutriție va veni cu un suport de informații în care va oferi și o agendă alimentară corectă și sănătoasă în instituțiile de învățământ din țara noastră.

"Acum suntem la etapa de elaborare a curriculumului. Consider că fiecare dintre noi, de la mic la mare, trebuie să fie informat, pentru că alimentația necorespunzătoare poate provoca un șir de probleme de sănătate", a punctat ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0