Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație: Uniunea Europeană se opune oricărei intervenții militare în Venezuela

© AP Photo / Fernando LlanoVenezuela
Venezuela - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uniunea Europeană se opune oricărei intervenții militare în Venezuela sau unei soluționări a crizei din această țară prin utilizarea forței, a declarat reprezentantul diplomației europene, Maya Kocijancic.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. UE consideră necesară evitarea scenariului unei intervenții militare în Venezuela, se pronunță pentru o soluționare pașnică a crizei, fără utilizarea forței, a declarat luni purtătorul de cuvânt al diplomației europene, Maya Kocijancic.

“Reconfirmăm poziția anunțată anterior despre necesitatea unei soluționări pașnice a crizei din țară, care nu presupune utilizarea forței. Poziția noastră constă în evitarea oricărei intervenții militare”, a declarat luni în cadrul unui briefing la sediul Comisiei Europene purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună.

Potrivit ei, UE își continuă activitatea în cadrul unui grup international de contact cu scopul creării unor condiții pentru soluționarea crizei pe căi politice, inclusiv în perspectiva organizării unor noi alegeri, precum și pentru soluționarea problemelor umanitare.

News conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov a comentat „amenințările” lui Trump la adresa militarilor din Venezuela

Ea a mai anunțat că, pe 28 februarie, la Bruxelles va avea loc o ședință pentru pregătirea următoarei reuniuni ministeriale a grupului de contact, data căreia urmează să fie stabilită în viitorul apropiat.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut pe Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0