Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov a comentat „amenințările” lui Trump la adresa militarilor din Venezuela

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaNews conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov
News conference with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Amenințările lui Trump la adresa militarilor din Venezuela reprezintă o încălcare a statutului ONU și o ingerință în problemele interne ale unui stat suveran, consider ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Amenințările SUA la adresa militarilor din Venezuela reprezintă o încălcare a Cartei ONU și o ingerință direct în problemele interne ale țării, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Venezuela: Opoziția să treacă peste cadavrele noastre pentru a instala guvernul-marionetă

“Amenințările venite din partea SUA, care sunt susținute și stimulate de opoziția venezueleană, care, de facto, solicită o intervenție din afară, indiscutabil, reprezintă o încălcare a Cartei ONU și o ingerință în problemele interne ale unui stat”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă susținute cu omologul său din Zambia.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, într-un discurs rostit la Maiam în fața unor imigranți din Venezuela, “a adresat militarilor din Venezuela cea mai dură avertizare”, îndemnându-i să-i accepte propunerile legate de amnistiere ale autoproclamatului președinte, Juan Guaido. De asemenea, în discursul său Trump a declarat că SUA își propun “asigurarea unei transfer pașnic al puterii”, însă examinează și alte variante posibile.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut pe Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

Fluxul de știri
0