Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consiliul rus de Securitate: SUA se pregătesc pentru o incursiune militară în Venezuela

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaСекретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев, архивное фото
Секретарь Совета безопасности РФ Николай Патрушев, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat că Statele Unite, "arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean", impun ajutor umanitar Venezuelei, chiar dacă autoritățile acestei țări au declarat că ajutorul va fi respins.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. În același timp, "Pentagonul întărește gruparea de trupe în regiune pentru a le angaja într-o operațiune de a-l înlătura de la putere pe președintele Maduro, ales legal", a spus Nikolai Patrușev.

Venezuela - Sputnik Moldova
Declarație: Uniunea Europeană se opune oricărei intervenții militare în Venezuela

"Arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean, Statele Unite pregătesc o invazie militară într-un stat independent. Transferul forțelor speciale americane în Puerto Rico, aterizarea forțelor americane în Columbia și alte acțiuni arată clar că Pentagonul consolidează gruparea de trupe în regiune pentru a-l răsturna de la putere pe președintele în exercițiu (Nicolas) Maduro, ales în mod legal", a spus Patrușev.

Venezuela a refuzat să accepte ajutorul umanitar impus de Statele Unite, deoarece înțelege că Washingtonul se pregătește să-l răstoarne pe președintele ales democratic, Nicolas Maduro, a adăugat Nikolai Patrushev.

"Și poporul venezuelean înțelege bine acest lucru. Iată și reacția, refuzul de a accepta încărcătura din țara agresoare și sprijinul pentru președintele lor", a adăugat Patrușev.

Statele Unite au propus Rusiei să organizeze discuții separate asupra Venezuelei, iar Moscova a fost de acord, dar Washingtonul a început să folosească pretexte prelungite pentru a evita aceste consultări, a adăugat Patrușev.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0