Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât de grave au fost încălcări comise la alegeri: Opinia observatorului CEC a Rusiei

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaSimbolul Comisiei Electorale Centrale a Rusiei
Simbolul Comisiei Electorale Centrale a Rusiei - Sputnik Moldova
Abonare
Observatorul din partea Comisiei Electorale Centrale a Rusiei și-a spus opinia cu privire la desfășurarea alegerilor din 24 februarie în Moldova.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Alegerile parlamentare din Moldova s-au desfășurat fără perturbări și fără încălcări majore, la unele secții electorale s-au format cozi, deoarece, din cauza unor încetiniri a rețelei de Internet, sistemul de verificare a listei alegătorilor a avut unele dificultăți de funcționare, a comunicat pentru RIA Novosti membrul CEC a Federației Ruse, Evgheni Koliușin.

„Totul s-a desfășurat liniștit, alegătorii au fost pasivi, prezența la vot a fost mai mică de 50%. Nu s-au înregistrat încălcări majore”, a conchis Koliușin.

Acesta a mai menționat că sistemul de verificare a cetățenilor în lista alegătorilor a funcționat fără întreruperi,  însă încet, din care cauză la unele secții de votare s-au format cozi.

Президент Молдовы Игорь Додон наградил государственными наградами - Sputnik Moldova
Igor Dodon, dispus să dizolve Parlamentul: Scenarii posibile - Video

Deputații în Parlamentul Republicii Moldova sunt aleși pentru patru ani. Pentru prima dată, alegerile s-au desfășurat conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale. Prezența la urne, potrivit datelor preliminare, a fost de circa 50%. Un prag minim de participare la vot nu a existat.

Pentru partide, pragul electoral este de 6%, iar pentru blocurile electorale – 8 %.

În buletinele de vot au fost incluse 14 partide și un bloc electoral. Lupta principală s-a dat între Partidul Socialiștilor care pledează pentru o cooperare mai strânsă cu Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică, Partidul Democrat aflat la guvernare și blocul de dreapta ACUM care pledează pentru eurointegrare.

Fluxul de știri
0