Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație: Ministru venezuelean - „Opoziția planifica asasinarea oamenilor la frontieră”

© AP Photo / Fernando LlanoVenezuela
Venezuela - Sputnik Moldova
Abonare
Opoziția venezuelean, condusă de autoproclamatul președinte, Juand Guado, a încercat să introducă forțat în țară ajutoare umanitare sponsorizate de SUA prin Columbia, unde este amplasat centrul de colectare. Maduro a refuzat să permită intrarea ajutoarelor, calificându-le drept un "show ieftin" și o stratagemă pentru înlăturarea sa de la putere.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Ministrul pentru Comunicare și Informații, Jorge Rodriguez a declarat că opoziția planifica uciderea oamenilor pe podul Simon Bolivar în statul Tachira, după ce ajutorul umanitar a traversat frontiera între Venezuela și Columbia, transmite Sputnik International.

“Prima operațiune urmărea deturnarea unui tanc de către doi teroriști. Se planifica utilizarea acestui vehicul militar răpit pentru a traversa podul Simon Bolivar și a lovi și călca persoanele de pe șosea, provocând mai multe decese, urmând ca Garda Națională și guvernul Maduro să fie acuzate de această faptă, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă organizată la Caracas.

Potrivit lui Rodriguez, guvernul știa despre planurile opoziției, motiv pentru care președintele Maduro a ordonat închiderea podului de la frontiera cu Columbia.

“Din fericire, președintele Nicolas Maduro a decis să închidă podurile. Poate că oamenii au rămas în viață pentru că președintele Maduro a blocat podul Simon Bolivar”, a notat acesta.

Ciocniri la frontiera dintre Venezuela și Columbia - Sputnik Moldova
Video
Sute de răniți - Ciocniri la frontiera dintre Venezuela și Columbia (Video)

De asemenea, ministrul Venezuelei a mai declarat că TIR-urile au fost incendiate de câțiva susținători ai opoziției, iar guvernul legitim este convins că acestea nu conțineau niciun fel de ajutoare umanitare.

“Aceste lucruri confirmă că în camioane nu era nimic, motiv pentru care au fost incendiate”, a spus el.

Rodriguez a mai subliniat că așa-numita livrare a ajutoarelor umanitare reprezintă un plan de ocupare a Venezuelei.

“Totul este clar cu politica lui Juan Guaido, toate aceste ajutoare umanitare reprezintă doar o agresiune împotriva Venezuelei”, a spus oficialul.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0