Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de răniți - Ciocniri la frontiera dintre Venezuela și Columbia (Video)

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Administrația președintelui Columbiei a anunțat că 285 persoane au fost rănite în urma evenimentelor din 23 februarie din Venezuela.

În urma acțiunilor declanșate pe 23 februarie au avut de suferit 285 de persoane, în primul rând, din cauza gazelor lacrimogene, se spune într-un mesaj al administrației prezidențiale a Columbiei, publicat astăzi pe Twitter.

Pe 23 februarie, opoziția a încercat să transporte în Venezuela ajutoare umanitare. Guvernului președintelui Nicolas Maduro a interzis categoric accesul acestora. În același timp, șeful statului venezuelean a anunțat că închide frontiera terestră cu Brazilia și examinează posibilitatea închiderii frontierei cu Columbia.

Vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodríguez, a reamintit anterior că în cadrul dreptului umanitar internațional ajutorul umanitar se oferă în cazul unor dezastre naturale, conflicte militare, război. Potrivit lui, afirmațiile despre existența unei crize umanitare au drept scop justificarea unei invazii în Venezuela, însă poporul nu va permite acest lucru.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0