Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum votează cetățenii moldoveni la Berlin: Multă lume, dar liniște – video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În fața Ambasadei Republicii Moldova în Germania s-au format cozi imense, însă e pace și liniște: oamenii își așteaptă rândul la urnele de vot.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Aproximativ pe la mijlocul zilei, ora locală, în preajma sediul cu trei etaje al Ambasadei Republicii Moldova la Berlin au început să apară cozi enorme formate din cetățeni moldoveni care au venit să voteze. Lumea adunată pe strada Gotlandstrasse, 16, atrage atenția localnicilor, însă conaționalii noștri care locuiesc și muncesc în Germania dau dovadă de comportament civilizat, discută pașnic, așteptându-și rândul. Cu atât mai mult că la Berlin a fost astăzi soare și timp frumos, au transmis reporterii Sputnik Gerrmania.

Pentru cetățenii Moldovei aflați în Germania, secțiile de votare au fost deschise la Berlin și Frankfurt, la ora 07.00, ora locală (08.00, ora Chișinăului – n. red.).

Cum se votează la Ambasada Republicii Moldova de la București - Sputnik Moldova
Alegeri parlamentare: Cum votează moldovenii la București

Amintim că astăzi, 24 februarie, cetățenii Republicii Moldova îi aleg pe cei care vor conduce țara în următorii patru ani.  În acest an, pentru prima data în Republica Moldova scrutinul parlamentar are loc în baza sistemului electoral mixt. Ceea ce înseamnă că 50 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51 - în circumscripţii uninominale. De menționat că în circumscripția națională au fost înregistrați 15 concurenți electorali, iar în circumscripțiile uninominale sunt 319 candidați din partea a 10 formațiuni politice și 56 de candidați independenți.

Urmăriți reportaje, materiale video, interviuri, informații de la CEC și din secțiile de votare în proiectul special:

Alegerile 2019: Află primul cine învinge

Fluxul de știri
0