Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Știre de ultimă oră de la CEC. Ce se întâmplă la secția de votare din Londra

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au fost deschise patru secții de votare în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. În legătură cu informația apărută în mediul online precum că cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Marea Britanie nu-și pot exercita dreptul la vot la secția de votare deschisă la Ambasada Republicii Moldova din Marea Britanie, cu sediul la Londra, CEC declară că este o informație falsă.

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Alegerile din 24 februarie: Unde pot vota moldovenii din Spania și Portugalia

”Procesul de votare decurge în regim normal, nu au fost înregistrate probleme sau incidente, dovadă acestui fapt servește și numărul în creștere continuă a alegătorilor care participă la votare în cadrul acestei secții”, anunță responsabilii de la CEC.

Pentru a verifica suplimentar această informație, CEC a contactat MAEIE care, de asemenea, a confirmat că procesul de votare  la secția deschisă în cadrul misiunii diplomatice se desfășoară în regim normal.

Pe parcursul zilei votării, specialiștii CEC intervin prompt pentru a remedia orice situație de natură tehnică pentru a nu afecta procesul votării.

În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au fost deschise patru secții de votare. Moldovenii stabiliți în această țară pot vota la două secții deschise în Londra. De asemenea, a fost deschisă câte o secție de votare în orașele Manchester și Northampton.

Astăzi, 24 februarie, în Republica Moldova se desfășoară alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Prezența la vot până la ora 15:00 în țară și peste hotare>>>

Tot pe data de 24 februarie 2019, în Moldova este organizat și un referendum consultativ. La acest plebiscit cetățenii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Fluxul de știri
0