Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, despre interdicția impusă de autorități jurnaliștilor ruși: Este o provocare

© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Igor Dodon
Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Igor Dodon a declarat că aceste cazuri de interzicere a accesului în Moldova a jurnaliștilor ruși în țară nu vor rămâne nepedepsite.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Vineri, președintele Igor Dodon a declarat că după alegeri urmează să se stabilească cine și de ce a interzis accesul jurnaliștilor ruși în Republica Moldova.

”În această săptămână le-a fost interzis accesul mai multor echipe de filmare din Rusia. Astăzi am oferit un interviu unor jurnaliști din Ungaria, ieri - din Franța și SUA. Toți pot intra în țară, dar iată colegii dumneavoastră de la VGTRK, NTV și Pervîi Kanal nu pot”, a subliniat Dodon.

Potrivit șefului statului, jurnaliștii ruși urmau să realizeze cu el un interviu și ei aveau dovada de la serviciul de presă. Mai mult, potrivit președintelui, la aeroport aceștia erau așteptați la Aeroport de către reprezentanții ai instituției prezidențiale.

"Cred că a este o provocare deschisă... Ei nu le-au permis să intre, însă acest fapt nu va trece fără urmă. Iată se vor încheia alegerile și trebuie să ne lămurim cu toate acestea - cine și de ce nu le-au permis accesul”, a declarat Dodon.

Igor Dodon, interviu pentru Le Monde și Associated Press - Sputnik Moldova
Politică
Ce crede Dodon despre standarde duble în raport cu mass-media

Marți, 19 februarie, cinci cetățeni ai Rusiei care făceau parte din echipele de filmare ale posturilor HTV și „Rossia 1” nu au fost lăsați să intre în Moldova.

Acesta nu este primul caz de acest gen în privința jurnaliștilor ruși. Anterior, în anul 2018, jurnalista Irada Zeinalova nu a fost lăsată să intre în țară. Atunci, Poliția de Frontieră a declarat că la baza deciziei a stat faptul că jurnalista nu ar fi indicat care este scopul vizitei în țara noastră. Nu a fost lăsată să intre nici jurnalista de la postul de televiziune de limba rusă RTVI, Mariana Minsker.

Autoritățile din Moldova le-au restricționat în repetate rânduri intrarea în țară jurnaliștilor din Rusia. În special corespondentului RIA Novosti Timur Hursandov, reprezentanților posturilor NTV, REN TV, Life ș. a.

Fluxul de știri
0