Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce crede Dodon despre standarde duble în raport cu mass-media

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon, interviu pentru Le Monde și Associated Press
Igor Dodon, interviu pentru Le Monde și Associated Press - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului consideră că decizia autorităților din Moldova de a le interzice unor jurnaliștilor ruși să intre în țara noastră este nejustificată.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că este disponibil să discute cu reprezentanții instituțiilor media din orice țară și că nu acceptă standarde duble în raport cu jurnaliștii. Declarația a fost făcută în contextul deciziei autorităților de la Chișinău de a le interzice mai multor jurnaliști ruși, de la posturile NTV și Rossia 1, să intre în Republica Moldova.

Această declarație a fost făcută după ce șeful statului a acordat un interviu publicației franceze ”Le Monde” și agenției americane ”Associated Press”.

”Țin să menționez că sunt disponibil să discut cu reprezentanții instituțiilor media din orice țară și nu accept aplicarea dublelor standarde în raport cu jurnaliștii, așa cum s-a procedat cu reprezentanții companiilor de televiziune din Rusia, care de asemenea au dorit să realizeze un interviu cu Președintele țării, dar au fost stopați să intre pe teritoriul Republicii Moldova”, a scos Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Dodon a subliniat că acest gen de acțiuni sunt nejustificată și că după alegerile parlamentare nu vor mai avea loc asemenea cazuri.

Precizăm că, miercuri, o altă jurnalistă de la postul de televiziune ”Rossia 1” nu a fost lăsată să intre în Moldova. Poliția de Frontieră a comunicat că scopul vizitei acestei persoane în țara noastră nu a fost confirmat.

На взлетно-посадочной полосе аэродрома. Архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Istoria se repetă: Acces interzis în Moldova pentru o altă jurnalistă de la „Rossia 1”

Marți, 19 februarie, cinci cetățeni ai Rusiei care făceau parte din echipele de filmare ale posturilor HTV și „Rossia 1” nu au fost lăsați să intre în Moldova.

Acesta nu este primul caz de acest gen în privința jurnaliștilor ruși. Anterior, în anul 2018, jurnalista Irada Zeinalova nu a fost lăsată să intre în țară. Atunci, Poliția de Frontieră a declarat că la baza deciziei a stat faptul că jurnalista nu ar fi indicat care este scopul vizitei în țara noastră. Nu a fost lăsată să intre nici jurnalista de la postul de televiziune de limba rusă RTVI, Mariana Minsker.

Autoritățile din Moldova le-au restricționat în repetate rânduri intrarea în țară jurnaliștilor din Rusia. În special corespondentului RIA Novosti Timur Hursandov, reprezentanților posturilor NTV, REN TV, Life ș. a.

Fluxul de știri
0