Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Venezuela: Opoziția să treacă peste cadavrele noastre pentru a instala guvernul-marionetă

© Photo : Facebook / Nicolas MaduroNicolas Maduro
Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a pus, în repetate rânduri, pe seama SUA criza politică din țară, care a izbucnit după ce liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Ministrul Apărării al Venezuelei, Vladimir Padrino López, a declarat marți că, dacă opoziția urmăreşte să impună „un guvern marionetă”, atunci va trebui să treacă peste „cadavrele noastre”, potrivit Sputnik Internaţional.

Oficialul a subliniat că forțele armate ale statului vor continua să fie amplasate de-a lungul frontierei Venezuelei pentru a contracara posibile amenințări teroriste.

Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Declarații explozive: Nicolas Maduro - „Petrolul venezuelean, motiv pentru invazia SUA”

Comentând cu privire la ofițerii militari ai țării, ministrul a subliniat că aceștia rămân „supuși și subordonați” guvernului președintelui Venezuelei Nicolas Maduro.

Comentariile ministrului venezuelean al Apărării vin după ce, pe 16 februarie, liderul opoziției, Juan Guaido, care anterior s-a autodeclarat președintele interimar al țării, a cerut forțelor armate venezuelene care îl sprijină pe președintele Nicolas Maduro să treacă de partea opoziţiei, dând armatei șapte zile pentru a face acest lucru, în aşteptarea ajutoarelor umanitare în țara afectată de criză.

Pe 23 ianuarie, Guaido, care este purtătorul de cuvânt al Adunării Naționale controlate de opoziție, s-a autoproclamat președinte interimar. Aproape imediat a fost recunoscut de Statele Unite și de aliații lor. Rusia, China şi Mexic, printre alte state, și-au exprimat sprijinul pentru Maduro, ales în mod constituțional, care, la rândul său, a acuzat Washingtonul că a organizat o lovitură de stat în țara sa.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0