Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Prima reuniune a Comisiei româno-ruse pentru diplomație publică

© Photo : Фонд ГорчаковаReuniunea Comisiei Româno-Ruse pentru Diplomația Publică
Reuniunea Comisiei Româno-Ruse pentru Diplomația Publică - Sputnik Moldova
Abonare
La Moscova avut loc prima reuniune a Comisiei româno-ruse pentru diplomația publică, dialog științific și cultural.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Pe 18 februarie, la Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei a avut loc prima reuniune a Comisiei Româno-Ruse pentru diplomația publică, dialog științific și cultural, înființată în octombrie 2018, în cadrul unei conferințe internaționale dedicate celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Rusia, anunță site-ul Fundației „A. M. Gorchakov”.

Briefingul purtătorului de cuvânt al MAE din Rusia, Maria Zaharova, organizat la Koktebel - Sputnik Moldova
România și Federația Rusă vor crea o platformă de dialog

La lucrările Comisiei, din partea Rusiei au participat reprezentanții Academiei Diplomatice de pe lângă MAE al Rusiei, patru reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Agenția Federală “Rossotrudnicestvo”, Camera Civică a Rusiei, Institutul Europei și Institutul de Istorie Universală al Academiei de Știință al Rusiei, Fundația Internațional „A. M. Gorchakov”, Fundația „Russkii Mir”.

România a fost reprezentantă de Centrul de Studii în Politica Externă și de Securitate, Academia de Studii Economice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Institutul European pentru Managementul Riscului, Securității și Comunicării.

Cu un cuvânt de salut s-a adresat participanților la eveniment prim-prorectorul Academiei Diplomatice de pe lângă MAE al Rusiei, T.A Zakaurțev și membrul Camerei Civice al Rusiei E.V. Sutormin, care au menționat rolul important al diplomației publice și științifice în relațiile internaționale contemporane.

© Photo : Дипломатическая Академия МИД РФReuniunea Comisiei Româno-Ruse pentru Diplomația Publică
Moscova: Prima reuniune a Comisiei româno-ruse pentru diplomație publică - Sputnik Moldova
Reuniunea Comisiei Româno-Ruse pentru Diplomația Publică

Copreședintele Comisiei din partea rusă, N. I. Maslakov-Klauberg, a subliniat importanța participării cercurilor științifice, culturale și civice la dezvoltarea dialogului politic româno-rus.

Florin Pasatoiu, copreședintele Comisiei din partea României, și-a exprimat speranța că lucrările Comisiei vor ajuta la normalizarea atmosferei de cooperare în relațiile româno-ruse în actualele condiții complicate.

În cadrul ședinței Comisiei a fost elaborat un plan de acțiuni pentru anul 2019, care include conferințe internaționale, simpozioane, lecții și programe de schimb pentru tineri. Părțile au convenit asupra editării unei lucrări comune – „Rusia și România în secolul XXI: abordări comune la noile provocări și amenințări”. Următoarea ședință a Comisiei va avea loc în a doua jumătate a anului 2019.

Pe 19 februarie delegația română a vizitat Centrul de istorie a Serviciului Diplomatic Rus al MAE de la Moscova.

Fluxul de știri
0