Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

România și Federația Rusă vor crea o platformă de dialog

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaBriefingul purtătorului de cuvânt al MAE din Rusia, Maria Zaharova, organizat la Koktebel
Briefingul purtătorului de cuvânt al MAE din Rusia, Maria Zaharova, organizat la Koktebel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
România și Rusia vor crea o comisie de experți care va contribui la dezvoltarea dialogului între cele două țări, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. România și Rusia vor crea o comisie de experți pentru diplomație publică și dialog cultural-științific, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing organizat pe 10 octombrie, la Koktebel, peninsula Crimeea.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova: SUA nu au făcut față rolului de „Superman”

Comisia va fi creată prin semnarea unui memorandum între Academia Diplomatică a MAE al Rusiei și Centrul pentru Politica Externă și Studii de Securitate, în cadrul proiectului "Forumul Internațional Diplomatic" și festivităților dedicate împlinirii pe 15 octombrie a celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Rusia.

Comisia româno-rusă va reprezenta o platformă de dialog științific și cultural între cele două țări, în cadrul căreia vor fi discute momentele istorice complicate în relațiile dintre cele două state, precum și problemele actuale ale relațiilor româno-ruse.

"Această inițiativă a savanților ruși și români reprezintă o confirmare a dorinței de a purta un dialog deschis, independent și onest, neangajat politic și fără influențe externe. În pofida unei propagande antirusești promovate într-un șir de stat din Europa, comunitatea științifică are propriul punct de vedere, pe care îl va susține în continuare", a declarat Zaharova.

Programul Forumului va include organizarea unui simpozion științific internațional la București cu participarea oamenilor de știință din România și Rusia, întrevederi în Parlamentul României, Institutul Europei, Fundația Europeană "Nicolae Titulescu", primăria orașului Craiova și Universitatea din Craiova.

Moscova: Instalarea sistemelor Mk-41 în România și Polonia — Contradicție cu Tratatul INF>>>

Evenimentul este susținut de Centrul de Știință și Cultură Rusă din București, Ambasada Rusă din România, precum și „Fundației Ruse pentru Pace".

Fluxul de știri
0