Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania nu este interesată de impunerea sancțiunilor împotriva Federației Ruse

CC0 / Pixabay / 12019 / Germania
Germania - Sputnik Moldova
Abonare
Germania nu este interesată de sancțiunile antirusești, această decizie fiind una strict politică, a declarat ministrul german al Economiei și Energeticii, Peter Altmaier.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Germania nu este interestă în sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat ministrul german al Economiei și Energeticii, Peter Altmaier, în cadrul conferinței “Rusia competitivă – noi căi”, potrivit RIA Novosti.

Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Lavrov: "Europenii pierd miliarde de euro" din cauza sancțiunilor

Potrivit lui, Germania a adoptat aceste sancțiuni din motive strict politice și pentru a menține unitatea UE.

“Însă noi trebuie să lucrăm asupra schimbării atitudinilor politice, astfel încât să ajungem odată și odată la alte decizii”, consideră politicianul german.

Anterior, o sursă de la Bruxelles a comunicat pentru RIA Novosti că Uniunea Europeană a convenit sancțiuni preventive asupra unei prelungiri pentru o jumătate de an a sancțiunilor individuale pentru “încălcarea integrității teritoriale” ale Ucrainei. De această dată, lista sancțiunilor a fost extinsă cu opt persoane, pe care UE le consideră responsabili pentru incidentul cu navele ucrainene din Strâmtoarea Kerci. Decizia urmează să fie confirmată de Consiliul European.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0